Najbolji narodni recepti za čišćenje creva
Ljudsko telo je podložno stranim i otrovnim supstancama koje se talože u organima (digestivnom, urinarnom i drugim), stvarajući naslage toksina. Pored toga, mikroorganizmi viralne zarazne prirode, patogeni raznih bolesti prodicu u njega…
Snažno telo se bori protiv ovih ćelija. On ih otkriva, blokira ih i ubija. Međutim, takav sistem zaštite često propada zbog stresa, mentalnog i fizičkog umora.
Kako lekovi često nisu u stanju da isprave situaciju, tu su razni načini pročišćavanja tela, a među najefikasnijim su lovorov list, cvakla i ljuska od crnog luka. Većina njih može da se koristi samo jednom, do dva puta godišnje i to je sasvim dovoljno.
Lovorov list
Telo možete najbolje očistiti od soli uz pomoć infuzije od lovora. Pakovanje od pet grama lovora, prelije se sa 300 ml vrele vode, te se sve kuva zajedno pet minuta. Zatim se šerpa u kojoj se kuvala infuzija zamota krpama i ostavi još sat vremena. Pije se toplo na prazan želudac, u malim gutljajima pre ručka. Čišćenje se sprovodi samo tri dana.
Cvekla
Cvekla podmlađuje svaku ćeliju u organizmu, te natapa sadržaj creva alkalijama, uklanjajući kisele toksine. Najbolje bi bilo da se jedna velika cvekla izrenda pa da se prelije sa 100 ml domaćeg jabukovog sirćeta i sve tako ostavi da prenoći. Ujutru na prazan želudac se salata do cvekle jede, a nakon sat vremena se doručkuje. Uvče oko 19h se popije 25% magnezijum sulfat. Reakcija je takva da će vam toalet biti potreban nakon pola sata. Preporučuje se da se uveče popije šolja kefira. Ovaj način čišćenja creva sprovodi se samo jednom godišnje.
Ljuska od crnog luka
Trideset grama ljuske od luka sipa se u pola litre vode i kuva se pet minuta, a zatim se ostavi da se natapa oko sat vremena. Kada prođe navedenih sat vremena, čaj se procedi. Pije se u dozi od 50 ml pre obroka (30 minuta pre obroka). Ovaj čaj se pije mesec dana, a ako je telo preopterećeno toksinima predlaže se čišćenje creva nakon dve nedelje pauze.
Lekovita salata
Ova salata uklanja naslage sa debelog creva, toksine iz jetre i poboljšava vid, a za nju su vam potrebne tri cvekle (srednje veličine), dva manja crvena luka, maslinovo ulje, jabukovo sirće i so. Cvekla se oljušti, skuva u slanoj voli i iseče na manje komadiće. Zatim se crveni luk isecka i pomeša sa cveklom. Doda se maslinovo ulje i još malo soli, ako je potrebno. Ovo jelo možete spremati svaki dan. Odmah ćete osetiti blagotvorno dejstvo..
(Narodni lekar . Farmamedika)